Slogan indien we het ooit gebruiken - aanzetten via Toggle


The Africa Bug is het geesteskind van mijn vrouw Mira en mezelf (Jochen). Wij zijn beiden FGASA-certified natuurgids in Zuid-Afrika. Dat wil zeggen dat we de FGASA level 1 studies hebben doorlopen, en geslaagd zijn in het theoretisch- en praktijk staatsexamen. Daarnaast voltooiden we ook de Africa Nature Training cursus (equivalent FGASA level 2).

We reisden al heel vaak naar zuidelijk Afrika, en in de nabije toekomst gaan we er vrijwilligerswerk uitvoeren. We hebben meer dan tien jaar ervaring in eco-reizen in het algemeen en in safaris in het bijzonder.

Via deze site willen wij U bijstaan met goede raad wat betreft safaris naar zuidelijk Afrika. Dit doen wij in naam van een aantal gerenomeerd reisbureaus, onder andere uit Kaapstad en Hoedspruit, waarmee wij al jaren samenwerken. Zij zijn gespecialiseerd in safaris. Eentje is zelfs de grootste en wat ons betreft de beste Zuid-Afrikaanse safari-outfitter.

Wij stellen voor U (of Uw groep) een safari op maat samen, in samenspraak met deze lokale reisbureaus. Het spreekt vanzelf dat het niet gaat om safari's zoals die worden aangeboden in de brochures van de grotere reisorganisators in België en Nederland.The Africa Bug kent het safari-
toerisme niet alleen vanuit het
standpunt van het reisbureau

Wij zijn ook ervaren natuurgidsen,
en weten welke kansen je hebt
om op bepaalde plaatsen
bepaalde dieren te zien

Onze voorstellen zijn doorgaans
dan ook samengesteld zodanig dat
we Uw kansen maximaliseren
op een zeer diverse safari-beleving

Bij The Africa Bug ligt de nadruk sowieso op kwaliteit en - indien gewenst - met een speciale nadruk op fotografie. Dit onderscheidt ons aanbod meteen van het aanbod uit voorgenoemde brochures; wij lopen er nergens de kantjes vanaf.

Ons doel is je safari tot zo'n succes te maken dat de ervaring je héél je leven bij blijft, en dat je wil terugkeren. Daar gaat het trouwens om; zonder jou geen eco-toerisme, en zonder eco-toerisme geen wilde dieren en ongerepte natuur.

Onze diensten zijn volledig gratis. Wij zijn dus geen extra kost op Uw factuur, want wij worden vergoed door de lokale (Zuid-Afrikaanse) firma's waarmee we samenwerken. Mocht U ingaan op ons aanbod, en vraagt U een offerte aan, dan is deze trouwens van die firma's, niet van The Africa Bug.

Dat de focus in eerste instantie op kwaliteit ligt wil echter geenszins zeggen dat we duurder zijn dan eender welke safari-aanbod in België en Nederland. Het tegendeel is waar. Als men appelen met appelen vergelijkt (lees; ons aanbod vergelijkt met dat van een safari-specialist uit België of Nederland), dan bent U hoogst waarschijnlijk beter af bij ons. De loonkost in Zuid-Afrika is nu eenmaal lager dan in Europa.


The Africa Bug beschikt over
een database van méér dan
2500 safari lodges
waarmee wij Uw ultieme safari samenstellen