Slogan indien we het ooit gebruiken - aanzetten via Toggle

Nieuw vanaf
najaar 2017:

Groepsreizen naar
Zuid-Afrika met
Nederlandstalige begeleiding

In samenwerking met

Stacks Image 7235

Een aantrekkelijk
aanbod voor
vrienden en
familieleden
die graag
samen reizen


 
 
 
 
 

Waar gaat het om?

 

Laat ons er geen doekjes om winden. Ook al is Zuid-Afrika het Afrikaanse land dat zowat het meest verwesterd is, toch kan het voor velen onder jullie "een brug te ver" zijn. Het verschil in taal en in gewoonten/gebruiken. Het rijden aan de "verkeerde" kant van de straat. Enzovoort...

Vele mensen hebben graag een begeleider die hun moedertaal kent. Maar wie als koppel naar Zuid-Afrika reist kan de kost van die begeleider niet dragen (de extra kamer, zijn/haar loon, ...).

Een groepsreis dan maar? Ach, da's ook ver van ideaal, dat gereis met een grote bus. De kost van de Nederlandstalige gids zal per persoon inderdaad meevallen. Maar er zijn ook nadelen. Met zo'n grote bus geraak je niet op de plaatsen waar je wil geraken. En je reisgezelschap houdt je vaak op; tegen dat de laatste persoon naar het toilet is geweest zit de eerste zijn blaas al weer vol.

The Africa Bug biedt vanaf nu een
mooie tussen-oplossing! Een beperkt reisgezelschap, en toch Nederlandstalige begeleiding die zeer betaalbaar is.

Hoe doen we dat? Simpel:


Door zélf alle transfers uit te voeren, en door zélf het (natuur-)gidsen en het "hosten" ter harte te nemen
. We zijn dus geen extra "begeleiders" bovenop de reguliere gidsen reeds aanwezig in de lodges! We vervangen gewoon deze lokale gidsen. Kortom; in dat opzicht zijn we geen extra kost op je factuur.

Noteer dat
wij zélf over alle certificaten beschikken om U te mogen begeleiden en gidsen, zowel in de Nationale Parken als in de privé parken. We mogen ook grote groepen toeristen vervoeren op de openbare weg.

Terzijde; vele "buitenlandse" gidsen nemen op dit vlak risico's. Ze gaan de openbare weg op met een groep mensen, zonder te beschikken over een PDP ("Professional Driver's Permit). Of ze gaan het Nationaal Park in zonder DEAT-registratie (deze laatste kan je enkel bekomen als je als natuurgids een FGASA en CATHSSETA certificaat hebt). Ze blijven "onder de radar" door te rijden in een gesloten voertuig zonder logos op de deuren. Maar gaat het fout (een ongeval, een dier dat iemand verwondt) dan kunnen er grote problemen zijn qua verzekering. Let hier aub voor op! Voor de volledigheid; The Africa Bug gaat met jou het park in, in een
open voertuig.

Verder kiezen we ook voor accommodatie die in zijn totaliteit te huren is (een volledige villa, of een volledige lodge). Dat kan een bijkomend voordeel zijn qua prijs; hoe meer leden in het reisgezelschap, hoe lager de prijs per individu. Maar het heeft bovendien twee zeer grote bijkomend voordelen;
-
De voertaal in de lodge en in het safari-voertuig is Nederlands en niet Engels.
-
Het voertuig is volledig ter onzer beschikking. We delen het met niemand anders.

Dit laatste is een zeer groot voordeel want je groep heeft meer vrijheid wat betreft enkele keuzes die je tijdens de game drives kan maken (Hoe lang duurt de sundowner-stop? Op welke dieren focussen we? Enz...). Ter info; een privé voertuig vragen bij een privé lodge kost je normaal gezien zo'n 500$ extra per dag!
 
 We zijn er zeer zeker van;

Op dit moment is er niemand anders
die idem aanbod heeft dan The Africa Bug


Lodges die niet worden gedeeld met anderen

Een voertuig dat niet wordt gedeeld met anderen

Een Nederlandstalige gids die zélf achter het stuur zit op big-5 privé domein (met open grenzen naar Kruger).