Slogan indien we het ooit gebruiken - aanzetten via Toggle

Het beste van Namibië

 

Deze reis


Een self-drive van een dikke twee weken, waarbij de grote afstanden worden vermeden, waarbij elke voorname trekpleister van Namibië de revue passeert, en waar overal voldoende tijd wordt doorgebracht.In een notedop

Aantal nachten:

Lodges:


Richtprijs:


Vluchten:


16

Bagatelle Kalahari Game Ranch (2 nachten)
Hoodia Desert Lodge (3 nachten)
Pebblestone House (2 nachten)
Grootberg Lodge (3 nachten)
Etosha Safari Camp (4 nachten)
Waterberg Plateau Lodge (2 nachten)

Vanaf 39.000 Rand / 2.700 € per persoon
Inclusief huurwagen type SUV
Inclusief een pak activiteiten. Zie details lager

Op basis van een tweepersoonskamer
Prijs afhankelijk van het seizoen

Niet inbegrepen
Vanaf 850 €
Zie voorbeeld verder op deze pagina


Vooraf


Er zijn vele manieren om een land te bezoeken. In Namibië heb je twee uitgesproken vormen van toerisme; de georganiseerde reizen, en de self-drives. Beide hebben voor- en nadelen.

Bij georganiseerde rondreizen is de groep doorgaans groot. Dat betekent sowieso; verblijven in grote, onpersoonlijke hotels. En ook; reizen in één of ander soort bus. Ik spreek uit ervaring als ik zeg; hoe groter de bus, hoe meer tijdverlies. Eer de laatste van de bus is en naar toilet is geweest, staat de eerste zijn blaas al terug op springen. Voordelen zijn er echter ook; men zal er voor zorgen dat alles tot in de puntjes voor je wordt geregeld. Het biedt een zekere gemoedsrust dat je alles kan overlaten aan mensen die daarvoor zijn opgeleid. Om maar één ding te noemen; geen enkele westerling heeft noch de ogen, noch de kennis, om de natuur te zien zoals het hoort, laat staan te interpreteren.
Bij self-drives zijn er dan weer andere voor- en nadelen. Voordelen zijn zeker dat je alles op je eigen tempo kan doen, en dat je met niemand anders rekening moet houden. Een nadeel is dan weer dat je alles zelf moet uitzoeken. Dat kan veel tijd kosten, en je kan ook veel dingen missen. Gewoon omdat je er niet vanaf weet. Of omdat je je ogen nodig hebt op de weg.
Deze reis probeert uit beide reisvormen de voordelen te vrijwaren, en probeert de nadelen tot een minimum te beperken. Zo is de reis nog steeds kleinschalig, en enigszins avontuurlijk want het self-drive aspect blijft behouden. Maar anderzijds is het wel zo dat, éénmaal U op een bepaalde plaats arriveert, de dagtrips worden verzorgd door professionals. Om een aantal voorbeelden op te sommen;

 • ◦   U rijdt niet gewoon door de Kalahari in de hoop een-en-ander te zien, maar U verblijft er op een privé domein en onderneemt game drives, in een daarvoor geschikt voertuig, en met een wildlife gids.
 • ◦   U bezoekt de Sossusvlei met een idem formule; een gids brengt U op de juiste plekken, op de juiste tijdstippen.
 • ◦   Sandwich Harbour wordt bezocht met een firma die hierin is gespecialiseerd en deze trips al jaar en dag onderneemt.
 • ◦   In Damaraland brengt Uw lodge U tot bij een Himba stam, en ze gaan ook met U op zoek naar zwarte neushoorns ...te voet. Dit is een ervaring die je heel je leven meedraagt, maar die enkel kan worden verzorgd door een ervaren wildlife gids.

We hopen dat het onderstaande reisschema voor zichzelf spreekt, en hopen ook dat het duidelijk is dat U met deze reis niet alleen de Namibische landschappen te zien krijgt, maar dat ook de dierenweelde uitvoerig aan bod komt.

Vanzelfsprekend zal het niet het goedkoopste reisschema zijn dat je vindt over Namibië. Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs. Het blijft echter een zeer scherpe prijs, gezien de reisduur en de geboden kwaliteit!
Wie met mij spreekt weet dat ik steeds zeg; "ik daag je uit deze reis zélf samen te stellen, met idem logementen en idem activiteiten. Als het je lukt goedkoper te zijn dan ik, dan betaal ik het verschil uit eigen zak bij. Ja, zelfs als je de lodges rechtstreekts contacteert." Welnu, die stelling geldt ook bij deze reis.


Sterke punten

 

 • ◦   Aangepast type wagen; Nissan X-Trail 2.0 of gelijkaardig
 • ◦   Uitgestippelde weg zonder zotte avonturen. Geen trajecten langer dan een halve dag rijden
 • ◦   Kwalitatieve en zeer comfortabele lodges
 • ◦   Activiteiten georganiseerd door lokale mensen en de lodges waar U verblijft; geen DIY
 •      (en bijhorende problemen)
 • ◦   Begeleiding door ervaren wildlife gidsen
 • ◦   Geen haast! Realistische trajecten, en bij elke plaats wordt voldoende lang verbleven
 Lodges


 
 
 

Kalahari: Bagatelle Game Lodge

 
 
 
Stacks Image 3532
 
 
Stacks Image 3536
Stacks Image 3539
 
 
Stacks Image 3543
Stacks Image 3546
 
 
Stacks Image 3550

Deze lodge ligt in het midden van de rode duinen die zo typisch zijn voor de Kalahari. Hier gaat U op zoek naar de typische dieren die hier aanwezig zijn; gemsbokken, springbokken, giraffes, gnoes, zebras, ...en natuurlijk ook meerkatten! De lodge heeft ook een afgesloten domein waar Cheetahs van CCF (Cheetah Conservation Fund) worden opgevangen.

De game drives worden uitgevoerd in een aangepast voertuig, met ervaren gids met de vereiste kennis en tracking-skills. Bovendien gaan deze door op privé domein, wat betekent dat enkel voertuigen van onze lodge, en voertuigen van lodges die hun land met onze lodge delen, toegelaten zijn. Dit garandeert exclusieve en unieke sightings, waarbij U mooie foto's kan nemen, zonder dat Uzelf of de dieren worden gestoord door hordes toeristen.
 
 
 

Sossusvlei: Hoodia Desert Lodge

 
 
 
Stacks Image 3654
 
 
Stacks Image 3658
Stacks Image 3661
 
 
Stacks Image 3665
Stacks Image 3668
 
 
Stacks Image 3672

Hoodia Desert Lodge ligt aan de oever van de Tsauchab rivier, met de ruwe, majestueuze bergen als achtergrond. Rustig gelegen, maar toch vlakbij de gekende Sossusvlei, en het Namib Naukluft natuurpark. Die gaat U dan ook beide bezoeken! De Sossusvlei tour brengt U eerst naar de gekende rode duinen. Die bezoekt en beklimt U bij zonsopgang, als het nog fris is, en de kleuren op zijn mooist zijn. Ook deadvlei en Sesriem Canyon staan op het programma. Daarna een exclusieve lunch in de duinen, en dan terug naar de lodge in een 4x4 safari voertuig.

De meeste toersten trekken na één dag (twee nachten) meteen verder. Maar U blijft een dag langer, om een verborgen juweel te bezoeken, genaamd "Namib Naukluft National Park". De "achterdeur" van Hoodia Desert Lodge geeft rechtstreeks uit op de weg die naar het Namib Naukluft park leidt. Hier laat je de wagen achter, en doe je een avontuurlijke wandeling langs een klein riviertje. In de vallei is het ontzettend groen en vol van leven. Totaal niet wat je verwacht temidden van de woestijn! En het tofste van al; er komen amper bezoekers.
 
 
 

Swakopmund: Pebblestone House

 
 
 
Stacks Image 3776
 
 
Stacks Image 3780
Stacks Image 3783
 
 
Stacks Image 3787
Stacks Image 3790
 
 
Stacks Image 3794

Pebblestone House is een Bed-en-breakfast gelegen in het hartje van Swakopmund. De kamers liggen naast elkaar, met elk een privé terras dat uitgeeft op de tuin. Pebblestone is perfect gelegen om het stadje te bezoeken, en om 's avonds af te zakken naar een gezellig restaurantje aan de kust.

Vanuit Swakopmund gaat U Sandwich Harbour bezoeken. Deze trip gaat niet uit van de lodge, dus de kost staat apart vermeld (zie onder). U bezoekt Walvis Bay Lagoon, de zoutpannen, de Kuiseb rivierdelta, en als het weer en het getij het toestaat ook de Sandwich Harbour Lagoon. Tijd genoeg voor fotografische stops. Sandwich Harbour is de thuis van springbokken, struisvogels, jakhalzen, en zelfs bruine hyena's. Met wat geluk ziet U er eentje. De dichtst bijzijnde zeehonden kolonie is Pelican Point. Ook daar ga je heen.
 
 
 

Damaraland grootberg Lodge

 
 
 
Stacks Image 3898
 
 
Stacks Image 3902
Stacks Image 3905
 
 
Stacks Image 3909
Stacks Image 3912
 
 
Stacks Image 3916

Grootberg lodge is een pareltje in het eco-toerisme; een gezamelijk project van de Europese Unie en de Namibische staat. Samen trainden ze leden van de lokale community, en zij beheren de lodge nu. Ze ligt bovenop het Etendeka Plateau, met een prachtig uizicht vanaf elke kamer. De kamers zijn allen aparte huisjes met terras die op de rand van het plateau liggen, verspreid over de tuin, en in het verlengde van het hoofdgebouw.

Vanuit die lodge brengt U een bezoek aan de wereldberoemde Himba stam, verkent U de natuur in de buurt, en U gaat zelfs een dagje aan "rhino tracking" doen langs de Klip rivier. Een deel van deze tracking is te voet (1 tot 3 uur), als de sporen die U volgt een gebied in gaan dat onberijdbaar is. Een ontmoeting met een neushoorn, te voet, is een onvergetelijke ervaring. Zoals steeds bent U tijdens onze trips begeleid door een ervaren gids.
 
 
 

Etosha Safari Camp

 
 
 
Stacks Image 4020
 
 
Stacks Image 4024
Stacks Image 4027
 
 
Stacks Image 4031
Stacks Image 4034
 
 
Stacks Image 4038

Het is een lange rit van Damaraland naar Etosha, maar U hoeft niet gehaast te zijn want een bezoek aan het park is pas de dag erop. Eerst blijft U al een nachtje slapen in Etosha Safari Camp. Deze ligt op 10km van de zuidelijke ingangspoort van Etosha. Het kamp is rustig gelegen, op een kleine heuvel. Kamers zijn in bungalow-vorm en liggen tussen het groen.

Na dat nachtje in Etosha Safari Camp rijdt U Etosha National Park in, en trekt U er drie volle dagen op uit om alle uithoeken van het park te verkennen. Neem de tijd om van zuid naar oost door Etosha te rijden en stopt onderweg bij elke waterhole waar iets te zien is. Of waar niks te zien is; want het wachten duurt nooit lang; er zijn altijd wel dorstige dieren in de buurt. Alle grazers blijven dicht in de buurt van de waterholes. En dat trekt natuurlijk ook een pak roofdieren aan. Tijd gespendeerd aan een waterhole is gemiddeld gezien produktiever qua dieren-sightings dan gewoon rondrijden. Doe zeker ook de nodige zijstapjes naar enkele minder gekende maar zeer gegeerde plaatsjes). Lekkere pick nick maaltijden krijg je mee van de lodge.
 
 
 

Waterberg Plateau Lodge

 
 
 
Stacks Image 4142
 
 
Stacks Image 4146
Stacks Image 4149
 
 
Stacks Image 4153
Stacks Image 4156
 
 
Stacks Image 4160

Met Etosha afluiten zou niet echt ideaal zijn. Tijd om het stof uit je haar te wassen en nog even te relaxen vooraleer naar huis terug te vliegen. De setting van Waterberg Plateau Lodge is ideaal hiervoor. De lodge ligt halfweg op de bergrug van de Waterberg, een zeer idyllische ligging, met een prachtig uitzicht. Elke wooneenheid garandeert absolute privacy en heeft een eigen shaduwrijk terras met een private "plunge pool" gevuld met bronwater, wat zeker handig is tijdens de hete zomermaanden.

Ook al is deze lodge gekozen om nog even te relaxen, dat betekent nog niet dat je de kans zal krijgen je te vervelen. Deze lodge biedt bergwandelingen onder begeleiding van een natuurgids, én ze doen ook game drives op hun eigen domein. Ze bezitten erg tamme neushoorns die je zeer van dichtbij kan bewonderen. Beide voorgenoemde activiteiten zijn opgenomen in dit aanbod.
 
 
 Reisschema
in detailDag 1


Dag 2Dag 3


Dag 4


Dag 5

Dag 6


Dag 7Dag 8

Dag 9


Dag 10


Dag 11

Dag 12Dag 13


Dag 14


Dag 15


Dag 16Dag 17Dag 18


Dag 19

Namiddag: Vertrek in Europa. Internationale vlucht naar Zuid-Afrika.


Voormiddag: aankomst in Johannesburg
Middag: vlucht naar Windhoek en ophalen voertuig
Namiddag: tijd voor persoonlijke aankopen zoals een frigobox en wat drankjes (niet inbegrepen)
Namiddag: rit naar de Kalahari (270km)
Avond: aankomst in Bagatelle gameranch. Verblijf in een "Dune Chalet".
Nacht: diner en overnachting in Bagatelle Game Ranch


Voormiddag: ontbijt en game ranch scenic drive (organisatie; Bagatelle)
Middag: middagmaal en relaxen in de lodge
Namiddag: sundowner drive en aansluitend cheetah viewing
(ism CCF, zie lager) (organisatie; Bagatelle)
Nacht: diner en overnachting in Bagatelle Game Ranch


Voormiddag: ontbijt (organisatie; Bagatelle)
Voormiddag: rit naar Sossusvlei (285km)
Middag: pick nick onderweg (niet inbegrepen)
Namiddag: aankomst bij Hoodia Desert Lodge en sundowner drive
Nacht: diner en overnachting in Hoodia Desert Lodge


Ochtend: ontbijt (organistatie; Hoodia)
Volledige dag: Sossusvlei excursie (organistatie; Hoodia) (lunch inbegrepen)
Avond: diner (organistatie; Hoodia)
Nacht: overnachting in Hoodia Desert Lodge


Ochtend: ontbijt (organistatie; Hoodia)
Volledige dag: Namib Naukluft Park Mountains excursie
(lunch pack vragen aan Hoodia - niet inbegrepen)
Avond: diner (organistatie; Hoodia)
Nacht: overnachting in Hoodia Desert Lodge


Ochtend: ontbijt (organistatie; Hoodia)
Voormiddag: rit naar Swakopmund (350km)
Middag: lunch (niet inbegrepen)
Namiddag: Vrij bezoek aan het stadje
Avond: diner in een restaurant naar keuze (niet inbegrepen)
Nacht: overnachting in Pebblestone B&B


Ochtend: ontbijt (organistatie; Pebblestone B&B)
Volldige dag: Sandwich Harbour excursie (inclusief lunch) (niet inbegrepen)
Avond: diner in een restaurant naar keuze (niet inbegrepen)
Nacht: overnachting in Pebblestone B&B


Ochtend: ontbijt (organistatie; Pebblestone B&B)
Voormiddag: Swakopmund shopping en rit naar Damaraland (400km)
Middag: pick nick onderweg (niet inbegrepen)
Namiddag: relaxmoment en diner
Nacht: overnachting in Grootberg Lodge


Ochtend: ontbijt (organistatie; Grootberg Lodge)
Voormiddag: Himba excursie (organistatie; Grootberg Lodge)
Middag: middagmaal (organistatie; Grootberg Lodge)
Namiddag: relaxmoment en diner
Nacht: overnachting in Grootberg Lodge


Ochtend: ontbijt (organistatie; Grootberg Lodge)
Volledige dag: Rhino tracking (lunch inbegrepen) (organistatie; Grootberg Lodge)
Avond: diner (organistatie; Grootberg Lodge)
Nacht: overnachting in Grootberg Lodge


Ochtend: ontbijt (organistatie; Grootberg Lodge)
Voormiddag: uitslapen en rit naar Etosha-zuid (240km)
Middag: lunch pack onderweg (organistatie; Grootberg Lodge)
Namiddag: aankomst in Etosha Safari Camp en relaxmoment
Avond: diner (organistatie; Etosha Safari Camp)
Nacht: overnachting in Etosha Safari Camp


Ochtend: ontbijt (organistatie; Etosha Safari Camp)
Volledige dag: game in Etosha National park
Middag: lunch pack (organistatie; Etosha Safari Camp)
Avond: diner (organistatie; Etosha Safari Camp)
Nacht: overnachting in Etosha Safari Camp


Ochtend: ontbijt (organistatie; Etosha Safari Camp)
Volledige dag: game in Etosha National park
Middag: lunch pack (organistatie; Etosha Safari Camp)
Avond: diner (organistatie; Etosha Safari Camp)
Nacht: overnachting in Etosha Safari Camp


Ochtend: ontbijt (organistatie; Etosha Safari Camp)
Volledige dag: game in Etosha National park
Middag: lunch pack (organistatie; Etosha Safari Camp)
Avond: diner (organistatie; Etosha Safari Camp)
Nacht: overnachting in Etosha Safari Camp


Ochtend: ontbijt (organistatie; Etosha Safari Camp)
Voormiddag: rit naar Waterberg plateau (300km)
Middag: lunch pack (organistatie; Etosha Safari Camp)
Namiddag: relaxmoment
Avond: diner (organistatie; Waterberg Plateau Lodge)
Nacht: overnachting in Waterberg Plateau Lodge


Ochtend: ontbijt (organistatie; Waterberg Plateau Lodge)
Voormiddag: mountain hike met gids (organisatie: Waterberg Plateau Lodge)
Middag: lunch (organistatie; Etosha Safari Camp)
Namiddag: game drive (organisatie: Waterberg Plateau Lodge)
Avond: diner (organistatie; Waterberg Plateau Lodge)
Nacht: overnachting in Waterberg Plateau Lodge


Ochtend: ontbijt (organistatie; Waterberg Plateau Lodge)
Voormiddag: rit naar windhoek (230km)
Middag: lunch (niet inbegrepen)
Namiddag: vlucht naar Johannesburg
Avond: internationale (nacht)vlucht terug naar huis (niet inbegrepen)


Voormiddag: aankomst in Europa.

 
 

Inbegrepen / niet inbegrepen

 


Inbegrepen;

 • ◦   Alle activiteiten vermeld in het detailschema hierboven, tenzij anders vermeld
 • ◦   Alle overnachtingen vermeld in het detailschema
 • ◦   Alle maaltijden vermeld in het detailschema, tenzij anders vermeld
 • ◦   Huurwagen uit groep K (Nissan X-trail of soortgelijk) & basis verzekering
 • ◦   Lokale vluchten Johannesburg naar Windhoek en terug


Apart te betalen;

 • ◦   De trip naar Sandwich Harbour gaat niet uit van de lodge, en zit daarom niet vervat in de prijs
 •       De kost is 1.300 NAD per persoon (ong 95€). Te boeken bij "Sandwich Harbour 4x4"


Niet inbegrepen;

 • ◦   Internationale vluchten
 • ◦   Reisverzekering
 • ◦   Persoonlijke uitgaven
 • ◦   Medische uitgaven (inentingen, malaria tabletten)
 • ◦   Tips
 • ◦   Alle dranken
 • ◦   Conservation levies Etosha National Park en Skeleton Coast
 •      betaalbaar aan de gate. Het gaat om kleine bedragen van 10-15€)
 
 

Over de internationale vluchten

 


Er zijn vele manieren om tot in Windhoek te geraken. Het verschil zit hem niet alleen in de prijs maar ook in de tijd die je onderweg spendeert. En het snelste traject is niet het duurste!

1) Vanuit Frankfurt

Namibië is een Duitse ex-kolonie, en vele Duitsers gaan in Namibië op vakantie. Daarom zijn er rechtstreekse vluchten naar Namibië te krijgen, met Air Namibia. Het is niet de goedkoopste optie, maar wél een snelle (heen in zo'n 14 uur, terug in 23 uur)! Hun vluchten zijn echter iets minder qua comfort, vergeleken met Europese of Oosterse luchtvaartmaatschappijen. Je kan ook je zitjes niet kiezen. Kostprijs; zo'n 1400€

Dan maar met Lufthansa? Dat kan ook! Echter, Lufhansa vliegt niet meer rechtstraaks van Frankfurt naar Windhoek. Ze vliegen naar Johannesburg (meestal met hun grote en comfortbele A380), en dan zetten ze je op een vlucht naar Windhoek, uitgevoerd door South African Airlines. Dat maakt het traject iets langer (heen en terug beide zo'n 19 uur), maar wel een pak goedkoper; vanaf zo'n 850€! Het is duidelijk dat Lufthansa, dankzij hun goedkope zitjes op hun grote A380, Air Namibia de duvel aandoet.

2) Andere opties

Lufthansa is goedkoop en goede kwaliteit. Maar wat als er bij hen geen plaats meer is? Of wat als je nu net elders je airmiles spaart? Het is raadzaam even naar de andere alternatieven te kijken. Al deze alternatieven vliegen naar Johannesburg, en van daaruit is er een kort vluchtje naar Windhoek. Net zoals Lufthansa.

British Airways komt er vaak als tweede goedkoopste uit (tussen de 850€ à 900€), en hun trajectduur blijft nog steeds redelijk (rond de 20 uur onderweg). South African Airlines is iets duurder (je zit al boven de 1000€), en qua kwaliteit zeker niet beter.

Over andere maatschappijen hoeven we het niet te hebben; Etihad valt mee van prijs (ong. 950€), maar wie wil er nu 33 uur onderweg zijn? Virgin Atlantic is duurder dan Britisch Airways (ook 950€) en minder qua kwaliteit. Met Air France zit je al aan 1400€. Het kleine voordeel dat ze hebben (een iets kortere reisduur door hun TGV naar Parijs ipv een vlucht) weegt niet op tegen het immense prijsverschil.