Slogan indien we het ooit gebruiken - aanzetten via Toggle

Kruger privé parken + Panorama route + strand

 

Deze reis


Een reis voor een typisch gezin (2 volwassenen, twee kinderen). Eerst de Panorama route, dan een korte safari, en dan naar het strand aan de oostkust van Zuid-Afrika.In een notedop

Aantal nachten:

Lodges:
Richtprijs:


Internationale vluchten:


13

Casa Do Sol (3 nachten)
Blyde River Canyon Lodge (1 nacht)
Africa On Foot (4 nachten)
Amazulu Lodge (5 nachten)

Vanaf 29.000 Rand / 2.005 € per persoon (volwassene)
Vanaf 21.750 Rand / 1.505 € per persoon (kind jonger dan 12 jaar)
Inclusief lokale vluchten van Johannesburg naar Nelspruit en terug
Inclusief lokale vluchten van Johannesburg naar Richards Bay en terug
Inclusief grote huurwagen (Group Z - type Toyota Quantum) Africa On Foot; Inclusief 2 dagelijkse game drives in het Klaserie privé reservaat
Inclusief alle transfers van luchthavens naar lodges en terug

Op basis van familiekamers
Prijs afhankelijk van het seizoen

Niet inbegrepen
Vanaf 500 €
Zie voorbeeld verder op deze pagina


Sterke punten

 

 • ◦   De Panorama Route op eigen tempo (self-drive)
 • ◦   Safari gedeelte in een privé park met open grenzen naar Kruger
 • ◦   Offroaden, bush walks en night drives toegestaan in het privé park
 • ◦   Kwalitatieve wildlife encounters; maximaal twee voertuigen per sighting, geen "bush jams"
 • ◦   Begeleiding door ervaren wildlife gids en tracker bij Africa On Foot
 • ◦   Kwalitatieve en zeer comfortabele lodges
 • ◦   Alle nodige lokale vluchten inbegrepen (totaal van 4 vluchten)
 • ◦   Strandvakantie op eigen tempo
 Lodges


 
 
 

Casa Do Sol

 
 
 
Stacks Image 2856
Stacks Image 2859


Casa Do Sol is gelegen in de nabijheid van Hazyview, aan de voet van de drakensbergen, niet ver van de baan naar Sabie. Met andere woorden; ideale uitvalsbasis om de Drakensbergen te verkennen, en ideaal vertrekpunt om de Panorama Route te doen. Maar ook Kruger National Park is niet ver af.

Het Hotel is gelegen in een rustig gebied, in een groot landgoed, en net naast een opvangcentrum voor olifanten (misschien de eerste attractie die je zal bezoeken tijdens deze reis?) Het hotel doet een beetje aan als een klein dorpje, en het geheel heeft veel accenten van een Spaanse pousada. Vandaar ook de naam.

Je hebt hier een familiekamer met vier bedden en een aparte badkamer met bad, douche en toilet. Het hotel is gelegen binnen het Lilanga natuurreservaat. Je kan er de wandelpaden verkennen, en vele diersoorten bewonderen (er zijn geen gevaarlijke soorten aanwezig).

Van hieruit kan je een self-drive ondernemen in Kruger Nationaal park, maar ook het Kapama Endangered Species Centre bezoeken, of het Moholoholo Rehabilitation Centre bezoeken.

En natuurlijk kan je de bergen in. Neem de weg richting Sabie, en bezoek de Sudwala caves (ten zuiden) of de Horseshoe-, Lone Creek- en Bridal Veil watervallen (ten zuiden). Nog verder zuidelijk ligt Pilgrim's Rest, een oud mijnwerkersdorp.

De Panorama Route zélf, die doe je best pas op de dag dat je het hotel verlaat. Vanuit Hazyview rij je richting Graskop, door Kowyn's Pass. Vanuit Graskop rijg je alle attracties aan elkaar; The Pinnacle, God's Window, Wonder View, Bourke's Luck Potholes, en uiteindelijk de Blyde River Canyon zélf (met de gekende drie "rondavels").
 
 
Stacks Image 2922
Stacks Image 2925 
 
 

Blyde River Canyon Lodge

 
 
 
Stacks Image 4591
Stacks Image 4594

De lodge ligt op een flank van de Drakensbergen, met uitzicht op het kristalheldere water van de Blyde Rivier, en temidden van een botanische tuin van 85Ha met een grote weelde aan fauna en flora. Zebras , nyalas, impalas, bavianen en vervet monkeys lopen vrijuit door de tuin. Maar je ziet er ook wildebeest, bushbuck, duiker, steenbok, kudu en wrattenzwijnen.

De kamers zijn ruim en zeer comfortabel. Allen hebben airco, satelliet TV, een grote badkamer, en kijken uit op de tuin. Ontbijt is in buffet vorm, en tenzij het koud is: geserveerd op het terras van waar je de dieren kan observeren. Lunch en diner kunnen ook binnen of buiten worden genuttigd. In de winter een verwarmde zaal, in de zomer buiten bij een kampvuur onder de sterrenhemel.
 
 
Stacks Image 4651
Stacks Image 4654


In dit reisschema gebruiken we deze lodge als eindpunt, na het herkennen van de Drakensbergen. Een bezoek aan de Panorama Route neemt een hele dag in beslag, en als je in de vooravond eindigt nabij Hoedspruit, dan is het te laat om nog in het Klaserie privé reservaat te geraken. Vandaar deze ene nacht in deze lodge.

Je wordt pas de volgende middag verwacht op de luchthaven van Hoedspruit. Dus in de ochtend na je verblijf in deze lodge kan je eventueel nog een nabijgelegen attractie meepikken; een boottocht op de Blyde Rivier dam bvb, of een bezoek aan een de Rehab Centres van Moholoholo of Kapama (als je deze nog niet deed). Maar je kan ook gewoon uitslapen, of een frisse ochtendwandeling doen.

Africa On Foot Camp

 
 
 
Stacks Image 547
Stacks Image 549
 
 
 
Stacks Image 847

Africa On Foot camp ligt in het zuiden van het Klaserie reservaat, waar ook zusterkamp nThambo gelegen is.

Deze lodge is het paradepaardje van de Sun Destinations groep. Ze werkten een heel origineel concept uit om mensen nog dichter bij de natuur te brengen. Elke ochtend gaat men te voet de bush in. De focus ligt op spoorzoeken, bomen, grassen, uitwerpselen, insecten, enz. Maar dat wil niet zeggen dat ontmoetingen met de "big 5" worden geschuwd; regelmatig loopt men olifanten, neushoorns, of zelfs leeuwen tegen het lijf.

Zeer ervaren gidsen leiden alle wildlife-encounters in goede banen. Vanuit de Kruger-richtlijnen zijn ze verplicht een wapen mee te hebben, kwestie van gasten te kunnen beschermen mocht het fout gaan. Echter, bij Africa On Foot zijn ze er fier op dat deze wapens nog nooit zijn gebruikt. Sinds het kamp is opgericht, zo'n tien jaar geleden, is er zelfs nog nooit een waarschuwingsschot gelost! Opgelet; kinderen jonger dan 16 mogen niet mee op de wandelingen. Voor hen wordt 's ochtends wél een voertuig voorzien, om een normale game drive mee te doen.

 
 
Africa On Foot heeft gewone kamers (voor twee personen) maar ook familiekamers (voor vier personen). Alle wooneenheden zijn stenen huisjes met een dak van stro. Allen hebben een aparte badkamer met douche en toilet. Bij de familiekamers is de badkamer overdekt, bij de gewone kamers heb je een buitendouche (ommuurd). Dit is een echt bush camp, niet aangesloten op een stroomnet. Alle stroom komt van zonnecellen of een generator. Er is daarom geen airco noch stroomvoorziening op de kamers. Er is echter wel een ventilator. Batterijen herladen kan in het centrale gedeelte van de lodge. Er is ook wifi, en een zwembad.

Maaltijden zijn soms in buffet vorm, soms niet. Een (h)eerlijke internationale keuken, afgewisseld met typische Zuid-Afrikaanse heerlijkheden zoals een stoofpotje of bobotie. Iedereen zit aan één grote houten tafel.
 
 
 
 

Amazulu Lodge

 
 
Stacks Image 4688
Stacks Image 4691
 
 
Stacks Image 4751

Amazulu Lodge is gelegen in het dorpje ST. Lucia, aan de oostkust van Zuid-Afrika. De kamers zijn ronde stenen hutjes met een dak van stro, een design gebaseerd op de traditionele Zulu hut. Ze hebben allemaal airco, TV, en een badkamer met bad en douche. De familiekamers hebben een extra bed voor twee kinderen.

De wooneenheden liggen in een grote tuin, samen met het zwembad, de lapa (plaats waar het ontbijt wordt geserveerd), de boma (waar je kan genieten van een haardvuur), en een lounge dek met zicht op het dorpje.

St Lucia is de ideale plaats voor tochtjes naar het strand. Voorzie een pick nick; alle benodigdheden kan je kopen in de lokale Spar supermarkt. Eten kan in de vele restaurants zoals Ocean Basket, John Dory's, Alfredo's, Ocean Sizzler, enz. Een snelle hap kan ook; er is een Wimpy en een "St. Pizza".

Vanuit St. Lucia kan je ook mooie wandelingen ondernemen. Net ten zuiden van het dorp ligt het Gwala-Gwala Forest Trail. Het eindigt aan de rivier, waar er pick nick spots zijn. En ten noorden kan je naar een "Hippo Pool".

 
 

Vanuit St. Lucia kan je ook boottrips boeken naar het omliggende iSimangaliso Wetland Park. Dit is werelderfgoed! Het park is maar liefst 328.000 hectare groot en heeft 280km kustlijn. het St. Lucia meer en de omliggende wetlands is de thuis van de grootste populatie nijlpaarden en krokodillen ter wereld. Je hebt hier ook de beroemde en helaas met uitsterven bedreigde "Leatherback" schildpadden. Er zijn zo'n 500 verschillende vogelsoorten te zien.

Ga je het water op, dan vindt je er een pak dolfijnen en andere vissoorten. In het walvis-seizoen doet men er ook whale watching tours.

Stacks Image 4824
 
 
Stacks Image 4866

Een beetje genoeg van het strand? Breng een bezoek aan het Hluhluwe reservaat. Het is een big 5 reservaat, net zoals Kruger, maar vooral bekend om zijn vele neushoorns. Het is hier dat in de jaren '60 de "Operation Rhino" werd gestart die voorkwam dat de neushoorn uitgestorven rakte.

Game drives boeken kan op www.kznwildlife.com.

 
 
 
 
 
 Reisschema
in detail 
 

Dag 1


Dag 2


Dag 3

Dag 4

Dag 5


Dag 6
Dag 7


Dag 8


Dag 9


Dag 10


Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15


Dag 16

Namiddag: Vertrek in Europa. Internationale vlucht naar Zuid-Afrika.


Voormiddag: aankomst in Johannesburg
Vroege namiddag: vlucht Johannesburg naar Nelspruit en afhalen huurwagen.
Namiddag: Korte rit naar Hazyview. Eventueel met stop aan de supermarkt
om wat proviand in te slaan voor de middagmalen (zelf te voorzien).
Nacht: overnachting in Casa Do Sol


Voormiddag: ontbijt
Volledige dag: vrij in te plannen
(eventueel een opvangcentrum voor dieren bezoeken, of enkele attracties in de buurt van Sabie)
Nacht: overnachting in Casa Do Sol


Voormiddag: ontbijt
Volledige dag: vrij in te plannen
(eventueel een self-drive in Kruger National Park. Vraag ons om tips!)
Nacht: overnachting in Casa Do Sol


Voormiddag: ontbijt
Volledige dag: bezoek op eigen tempo aan de Panorama Route
(Pilgrim's Rest, Gods window, Bourke's potholes, Berlin falls, Blyde River Canyon, enz)
Avond; diner in één van de restaurants in Hoedspruit, of in de lodge (niet inbegrepen)
Nacht: overnachting in Blyde River Canyon Lodge


Voormiddag: ontbijt en vrije voormiddag. Een ochtendwandeling, een boottocht op de dam, enz... er zijn vele mogelijkheden om deze ochtend in te vullen.
Aansluitend; rit naar de luchthaven van Hoedspruit, inleveren van de huurwagen. Daarna; transfer naar Africa On Foot Camp in Klaserie reservaat
Namiddag: lichte lunch en game drive in Klaserie Reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in Africa On Foot Camp


Voormiddag: wandeling of game drive (indien kids te jong) in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Klaserie reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in Africa On Foot Camp


Voormiddag: wandeling of game drive (indien kids te jong) in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Klaserie reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in Africa On Foot Camp


Voormiddag: wandeling of game drive (indien kids te jong) in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Klaserie reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in Africa On Foot Camp


Voormiddag: wandeling of game drive (indien kids te jong) in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: transfer naar de luchthaven van Nelspruit en aansluitend vlucht naar Johannesburg
Namiddag: Vlucht naar Richards Bay en aansluitend transfer naar de kust
Avond: diner in een restaurant aan de kust of in de lodge (niet inbegrepen)
Nacht: overnachting in Amazulu Lodge


Voormiddag: ontbijt in de lodge
Volledige dag ; vrij in te plannen. Middag- en avondmaal zelf te voorzien. Nacht: overnachting in Amazulu Lodge


Voormiddag: ontbijt in de lodge
Volledige dag ; vrij in te plannen. Middag- en avondmaal zelf te voorzien. Nacht: overnachting in Amazulu Lodge


Voormiddag: ontbijt in de lodge
Volledige dag ; vrij in te plannen. Middag- en avondmaal zelf te voorzien. Nacht: overnachting in Amazulu Lodge


Voormiddag: ontbijt in de lodge
Volledige dag ; vrij in te plannen. Middag- en avondmaal zelf te voorzien. Nacht: overnachting in Amazulu Lodge


Vroege ochtend: ontbijt in de lodge en transfer naar Richards Bay
Aansluitend; vlucht naar Johannesburg
U hebt heel wat tijd in Johannesburg. U kan Uw bagage in bewaring geven en de trein nemen naar
Sandton shopping centre (er is een trein elk kwartier)
Avond: Internationale vlucht naar Europa


Voormiddag: aankomst in Europa.

 
 

Inbegrepen / niet inbegrepen

 

Inbegrepen;

 • ◦   Lokale vluchten Johannesburg naar Hoedspruit en terug
 • ◦   Lokale vluchten Johannesburg naar Richard's Bay en terug
 • ◦   Alle verblijven hierboven vermeld
 • ◦   Alle maaltijden hierboven vermeld (tenzij vermelding "niet inbegrepen /zelf te voorzien)
 • ◦   Huurwagen (Group Z - type Toyota Quantum)
 • ◦   Alle transfers tussen luchthavens en safari lodges/ hotls
 • ◦   bij Africa on Foot: begeleiding door ervaren wildlife gids en tracker
 • ◦   bij Africa on Foot: twee safari-activiteiten per dag (game drives, bush walks, night drives)


Niet inbegrepen;

 • ◦   Internationale vluchten
 • ◦   Reisverzekering
 • ◦   Persoonlijke uitgaven
 • ◦   Alle dranken (doch prijzen zijn laag; een frisdrank = 1€ bvb)
 • ◦   Medische uitgaven (inentingen, malaria tabletten)
 • ◦   Tips
 • ◦   Conservation levies (de privéparken vragen een kleine bijdrage per persoon en per voertuig,
 •      betaalbaar aan de gate. Het gaat om kleine bedragen van 10-15€)
 
 

Over de internationale vluchten

 

Er zijn ontelbare manieren om tot in Johannesburg te geraken. Via Schiphol, via Parijs, via Heathrow, of via Frankfurt. Voor Nederlanders is de keuze simpel; een rechtstreekse KLM vlucht! Er is slechts één nadeel; KLM vliegt niet met een A380, Air France, British Airways en Lufthansa wél. Al durven Air France en Lufthansa ook een Boeing 777 inzetten in het laagseizoen.

Voor Belgen ligt het iets moeilijker; er is geen rechtstreekse vlucht. Wij raden Air France aan, en wel hierom:

Uit ervaring weten we dat aansluitende vluchten vaak betekent dat bagage achterblijft. In de wilde natuur terecht komen zonder voldoende en gepaste kleding is niet leuk! Aansluitende vluchten betekenen ook vaak een enorm extra tijdverlies, en extra tijdrovende controles. Heathrow is hiervoor gekend.

Met Air france kan je vooropgenoemde problemen vermijden. Hun vlucht is immers rechtstreeks, en de rest van het traject (Brussel - Parijs) gaat met de TGV. Je checkt je bagage dus pas in op Charles De Gaule.

Inchecken bij TGV gaat snel; je hoeft er geen uren op voorhand te zijn. 20 minuutjes vooraf arriveren volstaat. Het is bovendien een korte afstand van de trein naar je gate op Charles De Gaule. En last but not least; wie vliegtuigtickets boekt bij Air France voor een lange afstandsvlucht krijgt sowieso tickets van eerste klasse op de TGV.

Air France tickets kosten typisch zo'n 650€, maar er zijn ook promo’s van om en bij de 500€. Tijdens de zomermaanden/schoolvakanties gaan de prijzen echter wel de hoogte in, tot wel 1300€.

Is een lijnvlucht vanuit een Europees land je toch te duur, kies dan voor een vlucht met Emirates of Qatar. Hier betaal je buiten het hoogseizoen minder dan 500€! Het prijsverschil zit hem niet in de kwaliteit (deze is uitstekend); hun prijzen zijn lager omdat hun overheid de luchtvaartsector subsidieert. De enige pitfall zit hem in je overstap (Doha of Dubai). Let goed op welke vlucht je boekt, want die overstappen zijn soms 8 uur en langer, en in het midden van de nacht.
 
 

Extra info

 

Opgelet; voor personen die alleen reizen geldt een toeslag.

Deze reis kan naar jouw wensen worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met extra nachten in een andere safari lodge. Vraag ons naar de mogelijkheden!