Slogan indien we het ooit gebruiken - aanzetten via Toggle

Kruger privé parken + Panorama Route

 

Deze reis


Voor wie voltijds safari niet ziet zitten; een reisschema van een kleine twee weken, waarvan het eerste deel wordt doorgebracht op de panorama route, gevolgd door een safari in "big 5" gebied.In een notedop

Aantal nachten:

Lodges:Richtprijs:Internationale vluchten:


12

Rukiya Camp (4 nachten)
Africa On Foot (4 nachten)
Shindzela (4 nachten)

Vanaf 29.500 Rand / 2.050 € per persoon
Inclusief lokale vluchten van/naar Johannesburg
Inclusief alle inter-lodge transfers
inclusief een dagexcursies naar de Panorama Route. Zie details onder
inclusief een dagexcursies naar Kruger National Park. Zie details onder
inclusief een pak extra activiteiten tijdends je dagen in de Drakensbergen. Zie details onder
Africa On Foot; inclusief twee dagelijkse game drives in Klaserie privé reservaat
Shindzela; inclusief twee dagelijkse game drives in Timbavati privé reservaat

Op basis van een tweepersoonskamer
Prijs afhankelijk van het seizoen

Niet inbegrepen
Vanaf 500 €
Zie voorbeeld verder op deze pagina


Sterke punten

 

Het Drakensbergen-gedeelte:
 • ◦   Inclusief ultracompleet bezoek aan de Panorama Route
 • ◦   Inclusief een dagtrip naar Kruger Nationaal park begeleid door een gekwalificeerde gids
 • ◦   Inclusief boot trip op de Blyde rivier
 • ◦   Inclusief een pak andere safari activiteiten. Geen moment verveling!

Het safari-gedeelte:
 • ◦   Safari gedeelte in private parken met open grenzen naar Kruger
 • ◦   Offroaden toegestaan, bush walks toegestaan, night drives toegestaan
 • ◦   Kwalitatieve wildlife encounters; maximaal drie voertuigen per sighting, geen "bush jams"
 • ◦   Begeleiding door ervaren wildlife gidsen en trackers

Algemeen:
 • ◦   Kwalitatieve en zeer comfortabele lodges
 • ◦   Lokale vluchten van/naar Johannesburg inbegrepen
 • ◦   Gemakkelijk uitbreidbaar met strandverblijf in Mozambique
 Lodges


 
 
 

Rukiya Camp

 
 
 
Stacks Image 2856
Stacks Image 2859


Gelegen tussen de Drakensbergen en Greater Kruger Area in, aan de Blyde rivier (die door Blyde River Canyon stroomt).

De lodge ligt in Wild Rivers Estate, een reservaat net ten noorden van Hoedspruit. De luchthaven is slechts een twintigtal minuutjes rijden. Het reservaat ligt ten westen van de R40, wat natuurlijk een verschil is met de reservaten ten oosten van de R40; deze hebben doorgaans open grenzen naar Kruger Nationaal toe. Toch kan al het wild ook het Wild Rivers Estate bereiken, via de Blyde rivier en de Olifants Rivier die beide onder de R40 doorstromen. Kortom; ook al staat Wild Rivers Estate niet bekend als big 5 reservaat; intussen maakten dieren er al hun nieuwe thuis van. Leeuwen zijn er nog niet gezien, maar ten noorden van de Blyde rivier (aan de overkant van waar de lodge gelegen is) zijn ze wel al gehoord. Het is dus nog slechts een kwestie van tijd en je krijgt ze ook te zien aan de andere kant van de rivier, waar Rukiya is gelegen.

Bij Rukiya krijg je een safari-tent met en-suite badkamer (met douche, wastafel en toilet), ventilator, en een terras dat uitzicht biedt op de Blyde rivier. Het kamp is gloednieuw (gestart april 2016).
 
 
Stacks Image 2922
Stacks Image 2925


Waarom deze lodge? Om meerdere reden!

Eerst en vooral; Rukiya Camp is een betere keuze dan eender welke lodge of hotel in de Drakensbergen zélf. Want bovenop de berg is het een pak kouder (en dus minder aangenaam om te vertoeven 's avonds, zijnde het moment waarom je van je accommodatie gebruik maakt), en de accommodatie zijn eerder door-de-weekse hotelkamers in een kleine tuin. Dan is een safari-tent in de wijde natuur toch wel net iets aangenamer. En om de afstand hoef je het niet te laten. Rukiya ligt op een twintigtal minuutjes rijden van het begin van de Panorama Route. En om andere trekpleisters te bereiken (bvb Kruger Nationaal Park) is Rukiya beter gelegen dan eender welke keuze in de bergen; zowel Phalaborwa gate en Orpen gate liggen dichtbij.

Maar het gaat om méér dan de ligging. De eigenaar van Rukiya Camp is ervaren wildlife gids. Het is met hem dat je Kruger Nationaal Park in trekt. En het is hijzelf die je begeleidt bij alle andere safari-activiteiten. Enkel voor de trip in de Drakensbergen wordt beroep gedaan op een daarvoor gespecialiseerde firma. Waar dit alles op neerkomt; vroeger werd voor het Drakenberg-gedeelte van je reis een huurwagen voorzien. Maar met Rukiya Camp is een wagen huren niet langer nodig! Zij nemen je mee naar alle toeristische trekpleisters, zorgen voor professionele begeleiding, én voorzien alle maaltijden (wat bij andere hotels in de bergen doorgaans niet het geval is).

En het beste nieuws van al? Ondanks het feit dat nu alle dagtrips in de prijs zijn inbegrepen (zie het detailschema lager; je krijgt geen moment om je te vervelen), en ondanks het feit dat nu alle maaltijden zijn inbegrepen ...wordt deze reis geen Euro duurder in vergelijking met de voorgaande versie van deze voorbeeldreis!
 
 
Stacks Image 2893
Stacks Image 2896
 
 
 
 

Africa On Foot Camp

 
 
 
Stacks Image 6136
Stacks Image 6139
 
 
 
Stacks Image 6237

Africa On Foot camp ligt in het zuiden van het Klaserie reservaat, waar ook zusterkamp nThambo gelegen is.

Deze lodge is één van de paradepaardjes van de Sun Destinations groep. Ze werkten een heel origineel concept uit om mensen nog dichter bij de natuur te brengen. Elke ochtend gaat men te voet de bush in. De focus ligt op spoorzoeken, bomen, grassen, uitwerpselen, insecten, enz. Maar dat wil niet zeggen dat ontmoetingen met de "big 5" worden geschuwd; regelmatig loopt men olifanten, neushoorns, of zelfs leeuwen tegen het lijf.

Zeer ervaren gidsen leiden alle wildlife-encounters in goede banen. Vanuit de Kruger-richtlijnen zijn ze verplicht een wapen mee te hebben, kwestie van gasten te kunnen beschermen mocht het fout gaan. Echter, bij Africa On Foot zijn ze er fier op dat deze wapens nog nooit zijn gebruikt. Sinds het kamp is opgericht, zo'n tien jaar geleden, is er zelfs nog nooit een waarschuwingsschot gelost!

Opgelet; kinderen jonger dan 16 mogen niet mee op de wandelingen. Voor hen wordt 's ochtends wél een voertuig voorzien, om een normale game drive mee te doen.

 
 
Africa On Foot heeft gewone kamers (voor twee personen) maar ook familiekamers (voor vier personen). Alle wooneenheden zijn stenen huisjes met een dak van stro. Allen hebben een aparte badkamer met douche en toilet. Bij de familiekamers is de badkamer overdekt, bij de gewone kamers heb je een buitendouche (ommuurd). Dit is een echt bush camp, niet aangesloten op een stroomnet. Alle stroom komt van zonnecellen of een generator. Er is daarom geen airco noch stroomvoorziening op de kamers. Er is echter wel een ventilator. Batterijen herladen kan in het centrale gedeelte van de lodge. Er is ook wifi, en een zwembad.

Maaltijden zijn soms in buffet vorm, soms niet. Een (h)eerlijke internationale keuken, afgewisseld met typische Zuid-Afrikaanse heerlijkheden zoals een stoofpotje of bobotie. Iedereen zit aan één grote houten tafel.
 
 
 
 

Shindzela

 
 
 
Stacks Image 547
Stacks Image 549
 
 
 
Stacks Image 847

Shindzela Camp ligt in het hartje van het Timbavati reservaat, net naast de grote Ngala concessie van AndBeyond (waar een nachtje slapen een pak méér kost. Google maar effe) en zeer kort bij de grenzen van Kruger Nationaal Park.

Het kamp werd indertijd opgericht door Dave, een old-school kerel, en FGASA level 3 gids (sowieso dun gezaaid), die het klappen van de zweep nog leerde van ouwe rotten in het vak en van legendarische game rangers uit het Kruger National Park zoals Bruce Lawson. Dit kamp was vroeger eigendom van de Transfrontier groep, een organisatie die enorm aanzien genoot omdat ze de beste safaris samenstelden. Toen de eigenaars van dat bedrijf uit elkaar gingen kocht Dave de lodge, en deed op zijn eentje verder. Dave zweerde bij de old-school aanpak; voor hem is niet het aantal sightings belangrijk, maar de kwaliteit ervan. Géén barrière tussen jou en de natuur!

Intussen is Dave op (welverdiende) rust, en werd het kamp overgenomen door drie broers. Ook deze heren zijn niet aan hun proefstuk toe; zij hebben de eerste "Gomo Gomo" lodge op de kaart gezet (die heet nu Simbavati River Lodge), en deden dat succesverhaal daarna nog eens over met de tweede Gomo Gomo lodge (in Klaserie reservaat).

 
 
Die lodge hebben ze nu echter overgelaten aan anderen; als je de kans krijgt een legendarisch kamp zoals dat van Dave over te nemen, dan moet je dat natuurlijk doen. Vanuit Gomo Gomo namen ze ook de legendarische gids Johan Smalman mee.

Dit kamp is werkelijk voor de meerwaarde-zoeker. Een verborgen juweel. Er wordt extra aandacht besteed aan bush walks; elke ochtend kan je kiezen tussen game drive of een pure bush walk. Hierbij leert men je spoorzoeken, leert men je ook over planten en bomen, en wijst men je op de fijnere details van het ecologische web van de natuur. Geen enkele moeite is de gidsen teveel om je zo dicht mogelijk bij de natuur te brengen.

Maaltijden zijn enorm lekker. Dit is nog een troef van Shindzela Camp; uit de handen van het keukenpersoneel komt pure magie, nochtans met simpele ingrediënten. En met een ongezien enthousiasme gebracht!
 
 
 
 Reisschema
in detail 
 

Dag 1


Dag 2

Dag 3
Dag 4

Dag 5
Dag 6Dag 7


Dag 8


Dag 9


Dag 10


Dag 11


Dag 12


Dag 13


Dag 14

Dag 15

Namiddag: Vertrek in Europa. Internationale vlucht naar Zuid-Afrika.


Voormiddag: aankomst in Johannesburg
Middag: vlucht Johannesburg naar Hoedspruit transfer naar Rukiya Camp
Namiddag: safari-rit op Wild Rivers Estate. Sundowner-drink met zicht op de bergen.
Avond/nacht: diner en overnachting in Rukiya Camp


Voormiddag: ontbijt en safari-rit in Balule privé Reservaat (Excellence Farm)
Namiddag: middagmaal en safari-rit in Tshukudu privé reservaat
Avond/nacht: diner en overnachting in Rukiya Camp


Voormiddag: ontbijt
Volledige dag: begeleide dagtrip naar de Panorama Route. Lunchpakket inbegrepen
(Blyde River Canyon / 3 rondawels, Gods window, potholes, vele watervallen, Pilgrims Rest, enz)
Avond/nacht: diner en overnachting in Rukiya Camp


Voormiddag: ontbijt
Volledige dag: begeleide dagtrip naar Kruger Nationaal Park. Pick nick lunch inbegrepen.
Avond/nacht: diner en overnachting in Rukiya Camp


Voormiddag: ontbijt en boottocht op Blyde Dam
Middag: transfer naar Hoedspruit luchthaven en aansluitende transfer naar Africa On Foot Camp.
Relaxen in het kamp en middagmaal.
Namiddag: game drive in Klaserie Reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in Africa On Foot Camp


Voormiddag: game walk in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Klaserie reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in Africa On Foot Camp


Voormiddag: game walk in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Klaserie reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in Africa On Foot Camp


Voormiddag: game walk in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Klaserie reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in Africa On Foot Camp


Voormiddag: game walk in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: transfer naar Shindzela Camp, relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Timbavati reservaat
Avond: night drive in Timbavati reservaat en diner
Nacht: overnachting in Shindzela Camp


Voormiddag: game drive of game walk (naar keuze) in Timbavati reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Timbavati reservaat
Avond: night drive in Timbavati reservaat en diner
Nacht: overnachting in Shindzela Camp


Voormiddag: game drive of game walk (naar keuze) in Timbavati reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Timbavati reservaat
Avond: night drive in Timbavati reservaat en diner
Nacht: overnachting in Shindzela Camp


Voormiddag: game drive of game walk (naar keuze) in Timbavati reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Timbavati reservaat
Avond: night drive in Timbavati reservaat en diner
Nacht: overnachting in Shindzela Camp


Voormiddag: game drive of game walk (naar keuze) in Timbavati reservaat en ontbijt
Middag: transfer naar Hoedspruit
Namiddag: vlucht Hoedspruit naar Johannesburg
Avond: Internationale vlucht naar Europa


Voormiddag: aankomst in Europa.

 
 

Inbegrepen / niet inbegrepen

 

Inbegrepen;

 • ◦   Lokale vluchten Johannesburg naar Hoedspruit en terug
 • ◦   Alle verblijven hierboven vermeld
 • ◦   Alle maaltijden hierboven vermeld
 • ◦   Alle activiteiten hierboven vermeld
 • ◦   Alle transfers tussen luchthavens en safari lodges, en tussen lodges onderling
 • ◦   Begeleiding door ervaren wildlife gidsen en trackers
 • ◦   bij Shindzela & Africa On Foot: twee safari-activiteiten per dag (game drives, bush walks, night drives)


Niet inbegrepen;

 • ◦   Internationale vluchten
 • ◦   Reisverzekering
 • ◦   Persoonlijke uitgaven
 • ◦   Alle dranken (doch prijzen zijn laag; een frisdrank = 1,5€ bvb)
 • ◦   Medische uitgaven (inentingen, malaria tabletten)
 • ◦   Tips
 • ◦   Conservation levies (de privéparken vragen een kleine bijdrage per persoon en per voertuig,
 •      betaalbaar aan de gate. Het gaat om kleine bedragen van 10-15€)
 
 

Over de internationale vluchten

 

Er zijn ontelbare manieren om tot in Johannesburg te geraken. Via Schiphol, via Parijs, via Heathrow, of via Frankfurt. Voor Nederlanders is de keuze simpel; een rechtstreekse KLM vlucht! Er is slechts één nadeel; KLM vliegt niet met een A380, Air France, British Airways en Lufthansa wél. Al durven Air France en Lufthansa ook een Boeing 777 inzetten in het laagseizoen.

Voor Belgen ligt het iets moeilijker; er is geen rechtstreekse vlucht. Wij raden Air France aan, en wel hierom:

Uit ervaring weten we dat aansluitende vluchten vaak betekent dat bagage achterblijft. In de wilde natuur terecht komen zonder voldoende en gepaste kleding is niet leuk! Aansluitende vluchten betekenen ook vaak een enorm extra tijdverlies, en extra tijdrovende controles. Heathrow is hiervoor gekend.

Met Air france kan je vooropgenoemde problemen vermijden. Hun vlucht is immers rechtstreeks, en de rest van het traject (Brussel - Parijs) gaat met de TGV. Je checkt je bagage dus pas in op Charles De Gaule.

Inchecken bij TGV gaat snel; je hoeft er geen uren op voorhand te zijn. 20 minuutjes vooraf arriveren volstaat. Het is bovendien een korte afstand van de trein naar je gate op Charles De Gaule. En last but not least; wie vliegtuigtickets boekt bij Air France voor een lange afstandsvlucht krijgt sowieso tickets van eerste klasse op de TGV.

Air France tickets kosten typisch zo'n 650€, maar er zijn ook promo’s van om en bij de 500€. Tijdens de zomermaanden/schoolvakanties gaan de prijzen echter wel de hoogte in, tot wel 1300€.

Is een lijnvlucht vanuit een Europees land je toch te duur, kies dan voor een vlucht met Emirates of Qatar. Hier betaal je buiten het hoogseizoen minder dan 500€! Het prijsverschil zit hem niet in de kwaliteit (deze is uitstekend); hun prijzen zijn lager omdat hun overheid de luchtvaartsector subsidieert. De enige pitfall zit hem in je overstap (Doha of Dubai). Let goed op welke vlucht je boekt, want die overstappen zijn soms 8 uur en langer, en in het midden van de nacht.
 
 

Extra info

 

Opgelet; voor personen die alleen reizen geldt een toeslag.

Deze reis kan naar jouw wensen worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met een strandverblijf in Mozambique. Vraag ons naar de mogelijkheden!