Slogan indien we het ooit gebruiken - aanzetten via Toggle

Kruger privé parken II

 

Deze reis


Idem dan vorige voorbeeldreis uit het lijstje; puur safarin Kruger privé parken. Maar tijdens deze reis bezoekt U drie verschillende reservaten in plaats van twee (Naast Klaserie en Timbavati gaat U ook naar Balule).In een notedop

Aantal nachten:

Lodges:Richtprijs:

Internationale vluchten:


12

Mohlabetsi Safari Lodge (4 nachten)
Shindzela Camp (4 nachten)
nThambo Tree Camp (4 nachten)

Vanaf 36.000 Rand / 2.495 € per persoon
Inclusief lokale vluchten van/naar Johannesburg
Mohlabetsi Safari Lodge; Inclusief 2 dagelijkse game drives in het Balule privé reservaat
Shindzela Camp; Inclusief 2 dagelijkse game drives in het Timbavati privé reservaat
nThambo Tree Camp; Inclusief 2 dagelijkse game drives in het Klaserie privé reservaat
Inclusief alle inter-lodge transfers

Op basis van een tweepersoonskamer
Prijs afhankelijk van het seizoen

Niet inbegrepen
Vanaf 500 €
Zie voorbeeld verder op deze pagina


Sterke punten

 

 • ◦   Volledig in private parken met open grenzen naar Kruger
 • ◦   Offroaden toegestaan, bush walks toegestaan, night drives toegestaan
 • ◦   Kwalitatieve wildlife encounters; maximaal drie voertuigen per sighting, geen "bush jams"
 • ◦   Begeleiding door ervaren wildlife gids en tracker
 • ◦   Kwalitatieve en zeer comfortabele lodges
 • ◦   Lokale vluchten Johannesburg naar Hoedspruit en terug inbegrepen
 • ◦   Gemakkelijk uitbreidbaar met bezoek aan Drakensbergen of strandverblijf in Mozambique
 Lodges


 
 
 

Mohlabetsi Safari lodge

 
 
 
Stacks Image 2856
Stacks Image 2859


Mohlabetsi Safari Lodge ligt diep in het Balule privé reservaat; zo'n half uur rijden vanaf de gate! De lodge ligt in het zuidelijke deel van het reservaat, en deze lodge heeft de grootste "traverse" van alle lodges (het gebied waar het hen toegestaan is om op rond te rijden). Haar ligging en traverse hebben zo een aantal voordelen;

 • Hoe dieper in het Balule reservaat je zit, hoe korter de afstand tot Kruger Nationaal Park en Klaserie reservaat, en hoe verder je zit van de beschaving (en alle negatieve effecten die daarbij horen zoals geluidsoverlast en lichtvervuiling).
 • Mohlabetsi ligt niet aan de Olifants rivier (deze ligt in het noorden van het reservaat), maar kan daar wel elke game drive heen, indien gewenst. En dat op twee verschillende plekken. Een game drive naar een rivier die het hele jaar door stroomt, dat betekent: een grotere fauna-diversiteit die je te zien krijgt. Je vindt hier veel meer vogelsoorten, maar ook zoogdieren die enorm water-afhankelijk zijn (Nyala, Bushbuck, Hippo, ...). En natuurlijk ook krokodillen. Slechts zeer weinig lodges kunnen dit bieden; in Klaserie en Timbavati reservaten lopen veel kleinere rivieren die vaak droog staan. Enkel de Sands rivier in het Sabi Sands reservaat is vergelijkbaar. Maar daar zijn de lodges doorgaans veel duurder.
 • Dicht bij de rivier wordt het tamelijk rotsachtig, en is er zeer veel struikgewas. De ideale habitat voor zwarte neushoorns. En je raadt het al; ja, deze dieren kan je zien in Balule! Er werden er 19 gereïntroduceerd, en intussen zijn er al drie kalfjes! Er zijn slechts zo'n 2000 zwarte neushoorns over in het wild, verspreid over héél Afrika. Ze zijn dan ook met uitsterven bedreigd. Maar hier doen ze het goed!
 • De reuze-traverse van Mohlabetsi betekent dat ze nooit maar dan ook nooit verstek moeten geven als een bepaald dier wordt gespot. Hun digitaal radio-kanaal delen ze met andere lodges zoals Ezulwini (twee lodges), Pondoro en Greenfire. Meldt één van de voertuigen van deze lodge een belangrijke vondst, dan kan je gids er heen rijden (de enige hinderpaal kan resterende tijd zijn). Dit is zeer belangrijk; Mohlabetsi is de enige lodge die zeker is van alle sightings! Een rechtstreeks gevolg van hun grote traverse is dat Mohlabetsi maar liefst zes verschillende troepen leeuwen regelmatig te zien krijgt!
 
 
Stacks Image 2922
Stacks Image 2925Mohlabetsi Safari Lodge beschikt over standaard kamers, en enkele familiekamers (dubbele kamers, als het ware). Ze liggen verspreid in een schaduwrijke tuin, en allen op twee stappen van het centrale gedeelte (waar het zwembad is).

Alle kamers zijn in de typische rondavel-stijl: hutten met strooien dak, met naast de slaapkamer ook een badkamer met toilet en wastafel. De douche is "al fresco"; een buitendouche achter een hoge muur. Niks leukers dan douchen onder de sterrenhemel! Alle kamers hebben airco, ventilator en een safe. En ze kijken allen uit op de Afrikaanse bush.

Maaltijden bij Mohlabetsi zijn van een iets hoger niveau dan de meeste lodges waar The Africa Bug meestal mee omgaat. Ze gaan door in hun "boma", rond een gezellig haardvuur.
 
 
Stacks Image 2893
Stacks Image 2896
 
 
 
 
 
 

Shindzela Camp

 
 
 
Stacks Image 547
Stacks Image 549
 
 
 
Stacks Image 847

Shindzela Camp ligt in het hartje van het Timbavati reservaat, net naast de grote Ngala concessie van AndBeyond (waar een nachtje slapen een pak méér kost. Google maar effe) en zeer kort bij de grenzen van Kruger Nationaal Park.

Het kamp werd indertijd opgericht door Dave, een old-school kerel, en FGASA level 3 gids (sowieso dun gezaaid), die het klappen van de zweep nog leerde van ouwe rotten in het vak en van legendarische game rangers uit het Kruger National Park zoals Bruce Lawson. Dit kamp was vroeger eigendom van de Transfrontier groep, een organisatie die enorm aanzien genoot omdat ze de beste safaris samenstelden. Toen de eigenaars van dat bedrijf uit elkaar gingen kocht Dave de lodge, en deed op zijn eentje verder. Dave zweerde bij de old-school aanpak; voor hem is niet het aantal sightings belangrijk, maar de kwaliteit ervan. Géén barrière tussen jou en de natuur!

Intussen is Dave op (welverdiende) rust, en werd het kamp overgenomen door drie broers. Ook deze heren zijn niet aan hun proefstuk toe; zij hebben de eerste "Gomo Gomo" lodge op de kaart gezet (die heet nu Simbavati River Lodge), en deden dat succesverhaal daarna nog eens over met de tweede Gomo Gomo lodge (in Klaserie reservaat).

 
 
Die lodge hebben ze nu echter overgelaten aan anderen; als je de kans krijgt een legendarisch kamp zoals dat van Dave over te nemen, dan moet je dat natuurlijk doen. Vanuit Gomo Gomo namen ze ook de legendarische gids Johan Smalman mee.

Dit kamp is werkelijk voor de meerwaarde-zoeker. Een verborgen juweel. Er wordt extra aandacht besteed aan bush walks; elke ochtend kan je kiezen tussen game drive of een pure bush walk. Hierbij leert men je spoorzoeken, leert men je ook over planten en bomen, en wijst men je op de fijnere details van het ecologische web van de natuur. Geen enkele moeite is de gidsen teveel om je zo dicht mogelijk bij de natuur te brengen.

Maaltijden zijn enorm lekker. Dit is nog een troef van Shindzela Camp; uit de handen van het keukenpersoneel komt pure magie, nochtans met simpele ingrediënten. En met een ongezien enthousiasme gebracht!
 
 
 
 

nThambo Tree Camp

 
 
Stacks Image 528
Stacks Image 532
Stacks Image 530
 
 
Stacks Image 500
Dit kamp is gelegen in de "Ross" blok in het Klaserie natuurreservaat, niet ver van het Africa On Foot kamp ("AOF"). In feite zijn beide kampen van dezelfde eigenaars, Courteney en Cecilia. Het kamp personeel wordt gedeeld met AOF. De locatie van nThambo is gewoon geweldig, op het hoogste punt van een grasvlakte, en in de verte de Drakensbergen bergketen. Omdat alle hutten op houten palen staan, is het uitzicht op de bergen spectaculair. Niks staat in de weg.

Alle gebouwen zijn puur hout, riet en canvas. Geen steen. Het centrale deel van de lodge heeft hoge plafonds en bevat een zithoek, een eethoek en de keuken. De vloer is gepolijst hout; bar, lounge, restaurant, keuken, zonnedek... dat staat allemaal op een houten platform een ​​paar stappen boven de grond.
 
 
Stacks Image 513
Er is ook een boma naast de lodge (voor de newbies; da's een ronde plaats met kampvuur in het midden en een houten hek eromheen). Er is slechts één passend woord om de kamers te beschrijven, ze zijn subliem! Hout, canvas en een rieten dak. Grote kamers ook, met een groot comfortabel bed, en voldoende kastruimte. Achter de slaapkamer een badkamer met toilet, douche en wastafel.

Dit soort kamers benadert de perfectie, wat ons betreft. Het enige wat ontbrak was een openlucht douche. Maar aangezien de hutten op palen staan kan ik begrijpen waarom ze gekozen voor een gewone douche. Je zou misschien een beetje te zichtbaar staan onder een open douche ...op een platform 3 meter omhoog.

Maaltijden; eenvoudig, gezond, licht (of liever gezegd, lichter dan de meeste gerechten in de bush) en gewoon super lekker. nThambo heeft op dit moment het record voor de "beste boboti". Desserts zijn overheerlijk, helaas. Speciale dieetvereisten zijn geen probleem; gewoon op voorhand laten weten.
 
 
 
 
 
 Reisschema
in detail 
 

Dag 1


Dag 2
Dag 3


Dag 4


Dag 5


Dag 6


Dag 7


Dag 8


Dag 9


Dag 10


Dag 11


Dag 12


Dag 13


Dag 14

Dag 15

Namiddag: Vertrek in Europa. Internationale vlucht naar Zuid-Afrika.


Voormiddag: aankomst in Johannesburg
Vroege namiddag: vlucht Johannesburg naar Hoedspruit en transfer naar Mohlabetsi Safari Lodge
Nacht: overnachting in Mohlabetsi Safari Lodge (standaard kamer)


Voormiddag: game drive in het Balule reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in het Balule reservaat
Avond: night drive in het Balule reservaat en diner
Nacht: overnachting in Mohlabetsi Safari Lodge


Voormiddag: game drive in het Balule reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in het Balule reservaat
Avond: night drive in het Balule reservaat en diner
Nacht: overnachting in Mohlabetsi Safari Lodge


Voormiddag: game drive in het Balule reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in het Balule reservaat
Avond: night drive in het Balule reservaat en diner
Nacht: overnachting in Mohlabetsi Safari Lodge


Voormiddag: game drive in het Balule reservaat en ontbijt
Voormiddag; tranfert naar Shinzela Camp in Timbavati reservaat
Namiddag: lichte lunch en game drive in Timbavati Reservaat
Avond: night drive in Timbavati reservaat en diner
Nacht: overnachting in Shindzela Camp


Voormiddag: game drive of game walk in Timbavati reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Timbavati reservaat
Avond: night drive in Timbavati reservaat en diner
Nacht: overnachting in Shindzela Camp


Voormiddag: game drive of game walk in Timbavati reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Timbavati reservaat
Avond: night drive in Timbavati reservaat en diner
Nacht: overnachting in Shindzela Camp


Voormiddag: game drive of game walk in Timbavati reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Timbavati reservaat
Avond: night drive in Timbavati reservaat en diner
Nacht: overnachting in Shindzela Camp


Voormiddag: game drive in Timbavati reservaat en ontbijt
Middag: transfer naar nThambo Camp, relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Klaserie reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in nThambo Camp


Voormiddag: game drive in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Klaserie reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in nThambo Camp


Voormiddag: game drive in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Klaserie reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in nThambo Camp


Voormiddag: game drive in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: relaxen in het kamp en middagmaal
Namiddag: game drive in Klaserie reservaat
Avond: night drive in Klaserie reservaat en diner
Nacht: overnachting in nThambo Camp


Voormiddag: game drive in Klaserie reservaat en ontbijt
Middag: transfer naar Hoedspruit
Namiddag: vlucht Hoedspruit naar Johannesburg
Avond: Internationale vlucht naar Europa


Voormiddag: aankomst in Europa.

 
 

Inbegrepen / niet inbegrepen

 

Inbegrepen;

 • ◦   Lokale vluchten Johannesburg naar Hoedspruit en terug
 • ◦   Alle verblijven hierboven vermeld
 • ◦   Alle maaltijden hierboven vermeld
 • ◦   Alle activiteiten hierboven vermeld
 • ◦   Alle transfers tussen luchthavens en safari lodges, en tussen lodges onderling
 • ◦   Begeleiding door ervaren wildlife gids en tracker
 • ◦   Twee safari-activiteiten per dag (game drives, bush walks, night drives)


Niet inbegrepen;

 • ◦   Internationale vluchten
 • ◦   Reisverzekering
 • ◦   Persoonlijke uitgaven
 • ◦   Alle dranken (doch prijzen zijn laag; een frisdrank = 1€ bvb)
 • ◦   Medische uitgaven (inentingen, malaria tabletten)
 • ◦   Tips
 • ◦   Conservation levies (de privéparken vragen een kleine bijdrage per persoon en per voertuig,
 •      betaalbaar aan de gate. Het gaat om kleine bedragen van 10-15€)
 
 

Over de internationale vluchten

 

Er zijn ontelbare manieren om tot in Johannesburg te geraken. Via Schiphol, via Parijs, via Heathrow, of via Frankfurt. Voor Nederlanders is de keuze simpel; een rechtstreekse KLM vlucht! Er is slechts één nadeel; KLM vliegt niet met een A380, Air France, British Airways en Lufthansa wél.

Voor Belgen ligt het iets moeilijker; er is geen rechtstreekse vlucht. Wij raden Air France aan, en wel hierom:

Uit ervaring weten we dat aansluitende vluchten vaak betekent dat bagage achterblijft. In de wilde natuur terecht komen zonder voldoende en gepaste kleding is niet leuk! Aansluitende vluchten betekenen ook vaak een enorm extra tijdverlies, en extra tijdrovende controles. Heathrow is hiervoor gekend.

Met Air france kan je vooropgenoemde problemen vermijden. Hun vlucht is immers rechtstreeks, en de rest van het traject (Brussel - Parijs) gaat met de TGV. Je checkt je bagage dus pas in op Charles De Gaule.

Inchecken bij TGV gaat snel; je hoeft er geen uren op voorhand te zijn. 20 minuutjes vooraf arriveren volstaat. Het is bovendien een korte afstand van de trein naar je gate op Charles De Gaule. En last but not least; wie vliegtuigtickets boekt bij Air France voor een lange afstandsvlucht krijgt sowieso tickets van eerste klasse op de TGV.

Air France tickets kosten typisch zo'n 650€, maar er zijn ook promo’s van om en bij de 500€. Tijdens de zomermaanden/schoolvakanties gaan de prijzen echter wel de hoogte in, tot wel 1300€.

 
 

Extra info

 

Opgelet; voor personen die alleen reizen geldt een toeslag.

Deze reis kan naar jouw wensen worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met een strandverblijf in Mozambique. Vraag ons naar de mogelijkheden!